Zahvalnice za partnerstvo u kampanji Dan Dunava

Milica Milenković, nacionalni koordinator manifestacije Dan Dunava za Srbiju u Republičkoj direkciji za vode, juče je posetila Turističku organizaciju opštine Odžaci povodom završetka četvoromesečne kampanje Dan Dunava 2011. u koju se po prvi put ove godine uključila opštinska Turistička organizacija kao jedan od preko 330 direktnih partnera. Tom prilikom ona je uručila zahvalnicu direktoru Vladimiru Ignjatoviću za poseban doprinos za učešće u akciji Aktivni za reke, kao i indirektnim partnerima, novinarima televizije K25, Naših novina i naše kuće, Radio Odžaka za medijsku podršku. Zahvalnice za učešće u obeležavanju međunarodne manifestacije Dan Dunava su dobili i Udruženje žena iz Odžaka, Koštana iz Karavukova, Udruženja sportskih ribolovaca iz Srpskog Miletića, BAS iz Bačkog Brestovca i Dunav iz Karavukova, a za donaciju prof. Boško Đorđević, autor filma o Dunavu, dr Milorad Zemunović i Lovačka kuća Kamarište.

Nacionalna kampanja je veoma uspešno završena 5. oktobra konferencijom u Beogradu na kojoj su sumirani rezultati. Odžaci su bili jedan od 26 gradova na teritoriji Republike Srbije u kojem se obeležila manifestacija Dan Dunava i od početka juna je realizovano preko 120 različitih akcija u kojima je učestovalo 130.000 ljudi. Sama poruka o zaštiti dunavskog sliva i o važnosti ovog prirodnog resursa stigla je do 50% našeg stanovništva, istakla je juče u Odžacima Milica Milenković, nacionalni koordinator manifestacije.

Ona je podsetila da je ovo osma godina za redom da se u našoj zemlji obeležava Dan Dunava, a od 2004. godine kada je ustanovljen, Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i Coca-cola sistem su krenuli u organizaciju ove manifestacije sa svega dva partnera, dok se ove godine mogu pohvaliti sa velikim brojem partnera, među kojima je i Turistička organizacija opštine Odžaci na čelu sa direktorom Vladimirom Ignjatovićem. Ovom prilikom Milenkovićeva je iznela podatak da je iz Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR) stigla informacija da je ove, kao i prethodnih godina, u tradicionalnoj kampanji najmasovnija manifestacija bila upravo u Srbiji.

Podrška „Zlatnoj pesnici“

M. Milosavljević, V. Ignjatović i M. Milenković
Turistička organizacija opštine Odžaci je suorganizator mnogih manifestacija značajnih za promociju odžačke opštine. Direktor Vladimir Ignjatović je juče, uz prisustvo prvog čoveka Karate kluba Mladost, Miše Milosavljevića, iskoristio priliku i da najavi predstojeće internacionalno karate takmičenje – Zlatnu pesnicu, koje će se održati u nedelju u Sportsko-poslovnom centru u Odžacima uz učešće preko tridesetak karate klubova iz naše zemlje, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Direktor Ignjatović je istakao da je Karate Klub Mladost iz Odžaka jedan od najboljih promotera naše opštine i da je želja Turističke organizacije da da što veći doprinos u promovisanju ovog događaja od velike važnosti za odžačku opštinu.

Categories: