Božićni kviz održan u Bačkom Brestovcu

Tradicionalni kviz o Božiću i božićnim običajima koji organizuje Arhijerejsko namesništvo odžačko Srpske pravoslavne crkve održan je u subotu, 14. decembra, u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu.

Eparhija Bačka
Eparhija Bačka
Dobrodošlicu učesnicima kviza, sveštenstvu i veroučiteljima, a učenicima mnogo uspeha u takmičenju poželela je direktorica brestovačke škole Milica Staničkov, nakon čega se prisutnima obratio i protoprezviter Dušan Đukić, arhijerejski namesnik odžački, koji je istakao značaj vaspitanja i obrazovanja dece.

Sedamnaesti po redu Božićni kviz vodio je Nemanja Petrović, veroučitelj u OŠ “Branko Radičević” u Odžacima, uz asistenciju nastavnika škole u Bačkom Brestovcu.

Takmičari su bili učenici trećih razreda osnovnih škola sa teritorije Arhijerejskog namesništva odžačkog, koji pohađaju versku nastavu. Svaku školu predstavljala je jedna ekipa koju su činila četiri člana.

Eparhija Bačka
Eparhija Bačka
Prvo mesto osvojila je OŠ “Bora Stanković” iz Karavukova, drugo mesto OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Sonte, dok su treći bili učenici OŠ “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca.

Najboljima su uručeni prigodni darovi koje je pripremila Crkvena opština Bački Brestovac.

Categories: