Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Udruženja žena iz Deronja, Srpskog Miletića i Karavukova u subotu su učestvovala u Inđiji na manifestaciji Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, koja je upriličena povodom obelažavanja 15. oktobra – Međunarodnog dana seoskih žena. Cilj manifestacije bio je predstavljanje bogatog stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini kao mogući turistički, ekonomski i privredni potencijal ruralnih sredina. Na sajmu je učestovalo preko 160 ženskih seoskih udruženja iz 41 vojvođanske opštine, koje su izložile autentične rukotvorine i proizvode starih zanata, koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.

Žene iz odžačke opštine po svojoj specifičnoj ponudi imale su zapažen nastup i bile su zadovoljne što su dobile priliku da se predstave na ovoj značajnoj smotri ženskog stvaralaštva, rekla je za Radio Odžake Ljubica Jovanović, predsednica Udruženja žena Koštana iz Karavukova.

– Sajam je super osmišljen. Predstavile smo se svojom etno hranom, ručnim radovima i starinama, i naša zajednička postavka je izazvala interesovanje posetilaca, zato što smo neobični u Vojvodini. Ovo je bila prilika da se steknu nova poznanstva, prikupe nove ideje i vidi sve ono što ženske ruke umeju da stvore, od rukotvorina do umetničkih dela. Bilo je lepo biti deo ove manifestacije – dodala je predsednica Koštane.

Ljubica Jovanović se zahvalila Opštini Odžaci i AD Hipolu koji su obezbedili prevoz, a posebno je istakla angažovanje Biljane Zlatković. Sva udruženja su za učešće dobila zahvalnice, a kao simboličan poklon gradonačelnik Inđije im je uručio vreću hlebnog brašna.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Vlade AP Vojvodine, a u organizaciji Opštine Inđija, Turističke organizacije te opštine, pokrajinskog Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavoda za ravnopravnost polova.

Categories: