KUD Božur povodom svoje slave priredio veče folklorne umetnosti

Kulturno-umetničko društvo “Božur” iz Odžaka osnovano je prošle godine sa ciljem očuvanja i negovanja tradicionalnih srpskih običaja i narodnih igara i pesama.

kud-bozur-slavaOvaj umetnički ansambl danas ima izvođački i dečji sastav, a zabeležio je i veliki broj učešća na raznim festivalima i manifestacijama.

Cilj društva je u prvom redu očuvanje srpske tradicije od zaborava i njeno prenošenje mladim generacijama. Osim toga društvo vredno i predano radi na obogaćivanju repertoara i proširenju koje se ostvaruje prijemom novih članova.

Posebna pažnja posvećena je radu sa decom koja su voljna da nauče narodnu igru i pesmu i predstave je javnosti. Upravo najmlađi “Božuri” uživaju najveće simpatije publike, što se videlo i na celovečernjem koncertu koji je to kulturno-umetničko društvo nedavno organizovalo povodom svoje slave, praznika Svetog Stefana Dečanskog.

Veče folklorne umetnosti u pravom smislu te reči u hali Sportskog centra Odžaci uveličali su KUD “Stevan Vladislav Kaćanski – Bard” iz Srbobrana, Folklorni studio “Odžaci” iz Odžaka, KUD “Branislav Nušić” iz Lalića, KUD “Đerdan” iz Srpskog Miletića, Veterani “Parabuć” iz Ratkova i instrumentalistkinja na gajdama Stanislava Đorđević iz Odžaka.

KUD “Božur” je zajedno sa svojim gostima publici priredio veseo i interesantan program, a razigrani folkloraši su narodnom igrom i pesmom prisutne proveli kroz gotovo sve krajeve u kojima živi srpski narod.

Categories: