Podrška EU zapošljavanju Roma u opštini Odžaci

U okviru programa koji finansira Evropska unija opštini Odžaci odobrena sredstva za zapošljavanje Roma.

skgo.org
skgo.org
Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) na svečanoj ceremoniji dodelili su 36 ugovora gradovima i opštinama koji su dobili grantove u okviru Komponente 2 Programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”.

Ukupna vrednost Grant šeme je dva miliona evra, vrednost grantova od 40 do 60 hiljada evra, a trajanje projekata od 9 do 15 meseci. Program realizuje SKGO, a finansira Evropska unija.

Grant šema podržava projekte koji imaju za cilj jačanje položaja romske populacije u lokalnim zajednicama, kroz implementaciju prioritetnih nacionalnih i lokalnih strateških mera u oblasti zapošljavanja, borbe protiv diskriminacije i promocije ravnopravnosti romske populacije.

U okviru Partije 1: Inicijativa za aktivno zapošljavanje romskog stanovništva, predviđena sredstava u ukupnom iznosu od 1,4 miliona evra za zapošljavanje romskog stanovništva dodeljena su za 24 lokalne samouprave, među kojima je i opština Odžaci.

Ugovor je u ime lokalne samouprave u Odžacima potpisao zamenik predsednika opštine Miroslav Kondić.

Categories: