Radi se put na odbrambenom nasipu kod Bogojeva

Velika obnova putne infrastrukture u celoj zemlji koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić u opštini Odžaci počela je rekonstrukcijom puta na odbrambenom nasipu uz Dunav kod Bogojeva.

put-nasipRadove finansira JP “Putevi Srbije”, a izvođač je “Vojvodina put-Bačka put”.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković obišla je radove sa svojim pomoćnicima i tom prilikom rekla da se radi potpuna rekonstrukcija puta u zoni odbrambenog nasipa od prevodnice do skretanja za naseljeno mesto Bogojevo, u dužini od 3,5 kilometara.

– Investiciju finansiraju “Putevi Srbije”, nakon što je ovde u obilasku bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a vrednost radova je 42 miliona dinara bez PDV-a. Radi se proširenje kolovozne konstrukcije na četiri metra, a rekonstrukcija ovog puta omogućiće bolju komunikaciju između Bogojeva i naše prevodnice, kao i lakše kretanje po ataru i dolazak do njiva koje se ovde nalaze – izjavila je Latinka Vasiljković.

Najavljujući nastavak ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine, predsednica Vasiljković je rekla da će država pomoći i rekonstrukciju lokalnog puta L-410 koji vodi od Bačkog Brestovca do Bogojeva.

– Prioritet će biti rekonstrukcija puta između Odžaka i Karavukova, kao i državnog puta Odžaci-Lalić, a u narednom periodu opet uz značajnu pomoć “Puteva Srbije” očekuje nas i rekonstrukcija preostalog dela lokalnog puta L-410 do Bačkog Brestovca, kao i deonice Bogojevo-Karavukovo koja je u jako lošem stanju i za koju ćemo u narednoj godini krenuti u pripremu projektno-tehničke dokumentacije – kazala je Vasiljković.

Lokalni put L-410 kroz naseljeno mesto Odžaci prolazi ulicama Ive Lole Ribara i Železničkom koje su sada veliko gradilište. Rok za završetak radova u ovim ulicama je zbog nepredviđenih radova na atmosferskoj kanalizaciji produžen do 22. novembra, a predsednica opštine kaže da ima obećanje izvođača da će radovi biti završeni i pre tog datuma.

Radi se i saniranje udarnih rupa u svim naseljenim mestima i za sada teče predviđenom dinamikom.

Categories: