Crveni krst Odžaci obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Odžaci je obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, 30. jul, postavljanjem štanda na bazenu i podelom lifleta. Za 1. avgust je najavljeno predavanje na ovu temu u Udruženju žena opštine Odžaci.

Crveni krst Odžaci
Crveni krst Odžaci
Ciljna grupa su žene koje odlaze na rad u inostranstvo kao negovateljice, a predavači su edukovane volonterke Crvenog krsta Odžaci Nevenka Stevanović i Milica Glumac.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se po šesti put, nakon što je ustanovljen 2013. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija “Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima”, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Crveni krst Odžaci
Crveni krst Odžaci
Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi doveli su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Odžaci.

Categories: