Veterani Panonije iz Lalića gostovali u Slovačkoj

Veterani FK “Panonija” iz Lalića gostovali su proteklog vikenda u Mošovcima u Slovačkoj kod veterana ŠK “Drienok”, sa kojima održavaju višedecenijske, prijateljske, sportske odnose.

veterani-panonije-u-slovackojDruženje veterana “Panonije” i “Drienoka” traje već 50 godina i prevazilazi granice običnih sportskih susreta, a i ovaj put pobedilo je prijateljstvo i fudbal, obavestio nas je Milivoj Jovkić.

Veterani dva kluba odigrali su prijateljsku utakmicu koja je završena 2:2, ali je rezultat bio u drugom planu. Ekipu “Panonije” je predvodio kapiten Aleksandar Popović koji je postigao oba pogotka za svoju ekipu.

I pored toga što su nastupili u oslabljenom sastavu bez nekoliko igrača koji nisu putovali u Slovačku, Lalićani su na ovoj lepoj fudbalskoj predstavi ostavili dobar utisak i pobrali su aplauze i simpatije publike.

Ovoga puta veterani “Panonije” nisu učestvovali na tradicionalnom turniru “Stana Gerika”, ali je i jedna utakmica sa starim sportskim prijateljima bila dovoljna da ožive uspomene stare pet decenija.

Posle zvaničnog dela programa igrači obeju ekipa su se u srdačnoj atmosferi još dugo zadržali na stadionu, u takozvanom “trećem poluvremenu”, sa željom da se sledeće godine ponovo sretnu u Laliću.

Categories: