U junu akcija sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Udruženje SECPA koje okuplja inostrane proizvođače sredstava za zaštitu bilja u Srbiji, obavestilo je da u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombor, lokalnim samoupravama i ovlašćenim operaterom i u 2019. godini realizuje akciju sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja kompanija Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta.

secpa.rs
secpa.rs
Akcija će u regionu PSS Sombor, koja pokriva teritoriju grada Sombora i opština Odžaci i Apatin, biti realizovana od 10. do 13. juna.

U naseljenim mestima Bogojevo i Karavukovo ambalažni otpad od sredstava za zaštitu bilja moći će da se preda 10. juna, a u Bačkom Brestovcu, Bačkom Gračacu, Odžacima, Laliću i Deronjama 13. juna.

Udruženje SECPA je uspostavilo sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja – “SECPA eko model”.

Kako se ističe u obaveštenju poljoprivrednim proizvođačima, predajom prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja doprinosi se propisnom i bezbednom zbrinjavanju ovog otpada radi zaštite zdravlja i životne sredine.

Ambalažu je neophodno isprati vodom najmanje tri puta odmah nakon pražnjenja i bezbedno je čuvati na imanju do predaje ovlašćenom operateru na lokaciji preuzimanja u zakazano vreme.

Kompletan raspored sakupljanja ambalažnog otpada u regionu PSS Sombor može se videti ovde.

Categories: