Fabrika Hipol ponuđena u zakup

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je danas oglas za prikupljanje ponuda za zakup proizvodnih kapaciteta fabrike polipropilena “Hipol” iz Odžaka, koja je nalazi u stečaju.

hipolZakupac će biti u prilici da pored proizvodnje polipropilena koristi i sve robne žigove “Hipolen P” koje nose proizvodi ove firme, uz uslov da angažuje 222 radnika koji su bili zaposleni ili angažovani u firmi na dan 31. mart ove godine.

Ugovorom će biti definisana minimalna količina proizvodnje polipropilena na mesečnom nivou koja ne može biti manja od hiljadu tona.

Depozit za učešće u postupku je 12 miliona dinara, a mogu konkurisati firme koje su u prošloj godini imale prihod veći od 10 miliona evra.

Zakupac prema “Hipolu” ne može imati novčano dugovanje ili bilo kakve druge neizmirene obaveze, navedeno je u oglasu objavljenom na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Rok za dostavljanje ponuda je 13. maj, a “Hipol” se daje u zakup privremeno do unovčenja dela imovine, celokupne imovine ili unovčenja stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Categories: