Manifestacija u Laliću slavi srpsku ženu

KUD “Branislav Nušić” iz Lalića će celu 2019. godinu posvetiti velikom duhovnom i nacionalnom jubileju – 800. godišnjici samostalnosti srpske crkve i delu Svetog Save, tako da će sva dešavanja koja budu organizovana u ovoj godini biti pod sloganom “Svetosavlje kroz vekove”.

lalic-1Prva je tradicionalna manifestacija “Ženama na dar” povodom Dana žena, koja će biti posvećena srpskoj ženi, kako bi se kroz umetnički rad posvedočio i novim generacijama rasvetlio značaj žene koja je u slavnoj istoriji srpskog naroda bila majka, sestra, supruga, svetiteljka, monahinja, vladarka, književnica, ratnica, obavestio nas je predsednik kulturno-umetničkog društva Nenad Živanov.

Manifestacija će biti održana u subotu i nedelju, 9. i 10. marta, a oba dana program će početi u 19 sati u Domu kulture u Laliću.

Prvog dana je kulturno-folklorno veče sa sledećim učesnicima: Dom kulture Sivac – folklorni ansambl, KUD “Marko Orešković” Bački Gračac, KUD “Đerdan” Srpski Miletić, KUD “Koreni” Bačka Palanka, KUS “Štefanik” Lalić, vokalna solistkinja i instrumentalistkinja Stanislava Đorđević iz Odžaka, Etno udruženje “Đurđic” Ratkovo – pevačka grupa i domaćin KUD “Branislav Nušić” Lalić.

U nedelju je književno-pevačko veče kada nastupaju: diva izvorne narodne pesme Danka Stoiljković iz Beograda, vokalni solista Radio-televizije Vojvodine i Srpske pravoslavne crkve Miša Blizanac iz Novog Sada, solistkinja Stanislava Đorđević iz Odžaka, instrumentalista na harmonici Strahinja Rašić iz Sombora, Vojvođanski narodni orkestar “Gajde” iz Bačke Palanke, kao i dramski recitatori KUD “Branislav Nušić” – Bogdan Grgić i Olgica Brkin.

Moderator književne večeri je Marija Živković iz Kljajićeva, a publika će imati priliku da čuje najlepše pesme posvećene ženama.

Ulaz oba dana je 100 dinara, dok će za decu osnovnoškolskog uzrasta biti besplatan.

Categories: