Opština Odžaci domaćin Takmičarskih dana mladih preduzetnika i inovatora

Opština Odžaci i Savez pronalazača Srbije organizatori su 22. “Takmičarskih dana mladih preduzetnika i inovatora”, manifestacije na kojoj učestvuju učenici i učenice osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola sa područja Zapadnobačkog okruga.

takmicenje-1U utorak, 26. februara, održana je radionica na kojoj su se učenici edukovali kako da izrade biznis plan. Domaćin radionice bila je Gimnazija i ekonomska škola “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka, čija je ekipa bila najbolja na 20. regionalnom takmičenju mladih preduzetnika i inovatora koje je održano u novembru prošle godine u Bačkom Petrovcu.

Učesnike su na početku radionice pozdravili predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Bata Simić.

Latinka Vasiljković je svim učesnicima takmičenja poželela puno uspeha, a gostima koji su došli iz drugih opština da odu sa lepim utiscima.

Cilj ove manifestacije koja je takmičarskog karaktera je da se na jedan dobar način, kroz radionice, izrade biznis planova i prezentovanje poslovnih ideja deca i omladina podstaknu da što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i da primenjuju naučeno.

takmicenje-2– Na edukativnoj radionici deca će učiti kako da naprave biznis plan i kako da se na najbolji način predstave na ovom takmičenju. U četvrtak je takmičarski deo, gde će oni prezentovati ono što su naučili na radionici. Projekat koji će braniti deca će napraviti sa svojima profesorima i nastavnicima. Ukupno ćemo imati 150-160 mladih koji su izabrani u svojim školama iz Apatina, Kule, Sombora i Odžaka – kaže Slobodan Bata Simić.

Takmičenje mladih za izradu biznis planova biće održano u četvrtak, 28. februara, u Domu kulture u Srpskom Miletiću sa početkom u 12 sati.

Inače, svaku školu na takmičenju predstavlja ekipa koja broji 4-5 učenika, a broj ekipa po školi nije ograničen. Mladi mogu da osmisle ideje za projekte iz oblasti IT sektora, poljoprivrede i privrede.

Savez pronalazača Srbije kao institucija je “hram znanja i zvanja” sa preko hiljadu članova iz 12 organizacionih jedinica. Pre dve i po godine uz podršku Vlade Srbije pokrenuo je projekat “Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora” sa ciljem edukovanja mladih do 17 godina, a manifestacija je do sada obišla 23 opštine.

Categories: