Na skupštini pčelara u Karavukovu savetovanje i dodela priznanja

Pčelarsko društvo “Matica” iz Karavukova organizovalo je redovnu godišnju skupštinu udruženja. U petak je bio radni deo, dok je svečani deo skupštine održan u nedelju u sali Vatrogasnog doma uz savetovanje za pčelare i dodelu priznanja.

pcelari-karavukovoNa tradicionalnom savetovanju pčelara u Karavukovu, jubilarnom desetom po redu, predavanje je održao Savo Tadić iz Stanišića, profesionalni pčelar koji pčelari sa 500 košnica. Tema predavanja bila je “Praktično pčelarenje i radovi po mesecima”.

Predsednik “Matice”, Milovan Milenković, pre početka predavanja ukratko je predstavio rad društva između dve godišnje skupštine.

Nakon toga prisutnima se obratio Zoran Đurđevac, vlasnik firme “Aza” koja se bavi otkupom i plasmanom meda, dok je predsednik Pčelarskog društva “Dunav” iz Apatina, Rade Stevanović, govorio o problematici vezanoj za krađu košnica.

Zaslužnim pčelarima su na ovom skupu uručena priznanja koja su im dodelili Savez pčelarskih organizacija Srbije, Savez pčelarskih organizacija Vojvodine i Pčelarsko društvo “Matica”.

Godišnjoj skupštini karavukovačkih pčelara prisustvovali su gosti iz Odžaka, Bogojeva, Apatina, Sombora, Bačkog Monoštora i Sivca.

Categories: