Dan otvorenih vrata opštine Odžaci u Bogojevu

Dan otvorenih vrata opštine Odžaci organizovan je u Mesnoj zajednici Bogojevo.

bogojevoVeliko interesovanje građana bilo je za prijem kod predsednice opštine Latinke Vasiljković koja je nastavljajući praksu obilaska mesnih zajednica danas razgovarala sa Bogojevčanima koji su imali priliku da neposredno ukažu na mnoge probleme predsednici opštine i njenim saradnicima.

U razgovoru su dominirale teme koje se odnose na komunalnu uređenost sela, ali i pitanje bezbednosti kako samih građana tako i njihove imovine.

– Prvi susret sa građanima u ovoj godini i jedna od najsadržajnih poseta mesnim zajednicama. Neke probleme na koje su nam u dvosatnom razgovoru ukazali stanovnici Bogojeva može rešiti lokalna samouprava, neki drugi nisu u našoj nadležnosti, ali smo spremni da se založimo i kod nadležnih institucija iniciramo sastanke i budemo odgovorni učesnik u dijalogu i rešavanju samih problema – rekla je po završenom prijemu Latinka Vasiljković.

Izdvojila je problem bezbednosti saobraćaja i gužvi koje se stvaraju kod graničnog prelaza Bogojevo, kao i iskazanu brigu građana za njihovu ličnu bezbednost zbog učestalih pljačka u selu.

– Upoznali smo građane sa inicijativom koju smo kao lokalna samouprava pokrenuli kod nadležnih sa ciljem rešavanja problema preopterećenosti saobraćajnice kod graničnog prelaza Bogojevo. Zabrinjavajuće je i ono što su nam građani rekli o učestalim pljačkama i spremni smo da organizujemo hitne sastanke kako sa policijom u Odžacima, tako i na višem nivou sa Policijskom upravom u Somboru – kazala je Vasiljković.

Istakla je da lokalna samouprava radi u službi građana i da želi da pomogne da se reše i ti problemi.

Tokom razgovara sa stanovnicima Bogojeva Vasiljković je navela da je za održavanje čistoće i zelenila u tom mestu Javnom komunalnom preduzeću “Usluga” Odžaci iz budžeta opredeljeno oko milion dinara, 400 hiljada više nego prošle godine. Naglasila je da Bogojevo kao pogranično naselje predstavlja vrata opštine Odžaci ka Evropskoj uniji i mesto koje posećuje veliki broj stranaca koji dolaze preko obližnjeg graničnog prelaza.

Predsednica opštine je u pratnji svojih saradnika obišla renoviranu ambulantu, apoteku, crkvu u izgradnji i pijacu u Bogojevu gde je takođe razgovarala sa građanima, a po završetku posete izjavila je da će praksa obilaska mesnih zajednica biti nastavljena i u narednom periodu.

Prijemu građana u Bogojevu pored predsednice opštine Odžaci prisustvovao je i njen zamenik Miroslav Kondić, pomoćnici predsednika opštine Milorad Stanišić i Igor Praća, predstavnici Doma zdravlja Odžaci, JKP “Usluga” Odžaci, Centra za socijalni rad Odžaci i Opštinske uprave Odžaci.

Categories: