Poništen opštinski konkurs za javno informisanje

Opštinsko veće opštine Odžaci je na sednici koja je održana u petak, 12. januara, usvojilo zaključak kojim se poništava javni poziv za učešće u finansiranju projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2018. godinu.

opstina-2 Javni poziv je objavljen 29. decembra na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Odžaci i u listu “Naše novine”. Zaključkom Opštinskog veća, poništava se javni oglas, kao i sve preduzete radnje proizašle u toku realizacije konkursa.

Kao razlog za poništenje javnog poziva, navodi se to što nacrt, odnosno predlog tog propisa pre upućivanja u proceduru donošenja nije prijavljen Komisiji za dodelu državne pomoći, što je obaveza predlagača prema Zakonu o kontroli državne pomoći.

Naime, Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja propisano je da se sredstva koja se raspodeljuju na osnovu sprovedenog javnog konkursa, raspodeljuju u skladu sa pravilima o dodeli državne pomoći.

Nakon sprovođenja postupka prethodne kontrole i dobijanja saglasnosti od strane Komisije za dodelu državne pomoći, Opštinsko veće opštine Odžaci raspisaće novi javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja do 31. decembra 2018. godine, ističe se u zaključku Opštinskog veća koji je objavljen na sajtu opštine Odžaci www.odzaci.rs.

Categories: