U Srpskom Miletiću obeleženi dani sela

U Srpskom Miletiću su obeleženi dani sela trodnevnom manifestacijom koja je trajala od petka do nedelje, u okviru koje su organizovani različiti kulturni, zabavni i sportski sadržaji.

1Manifestacija je prvi put održana pre pet godina na inicijativu Kulturno-umetničkog društva “Đerdan”. U međuvremenu je prerasla u proslavu dana sela, a aktivno su se uključila i ostala udruženja. Mesna zajednica Srpski Miletić je i ove godine bila jedan od glavnih pokrovitelja, a podršku je pružila i lokalna samouprava u Odžacima.

KUD “Đerdan” koji obeležava pet godina postojanja, imao je značajno učešće u programu “Dana Srpskog Miletića”. Đerdani su nastupili na svečanom otvaranju u petak, a u subotu je društvo priredilo višečasovni koncert u sali Doma kulture zajedno sa svojim gostima.

– “Dani Srpskog Miletića” su prilika da svi zajedno iz godine u godinu priređujemo program koji okuplja sve ljude dobre volje, prijatelje našeg mesta. Godine 2013. smo krenuli sa idejom saradnje svih udruženja u cilju jedinstvenog nastupa, kako bismo pokazali snagu i preduzimljivost i kako bismo pokazali da uprkos teškim vremenima naše mesto živi i da itekako ima šta da ponudi našim sugrađanima i ljudima koji ovde svrate, slučajno ili namerno – kaže Miodrag Stojanović, menadžer KUD-a.

Pored domaćina čija se srednja grupa nedavno ovenčala srebrnom plaketom na festivalu “Mali zlatni opanak” u Valjevu, u programu su nastupili KUD “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca i KUD “Branislav Nušić” iz Lalića.

Koncertu su prisustvovali predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, zamenica predsednika Skupštine opštine Aleksandra Ćirić, članovi Opštinskog veća i druge zvanice, kao i brojna publika koja je aplauzom nagradila sve izvođače za prikazano na sceni.

U okviru “Dana Srpskog Miletića” održana su i takmičenja golubara, ribolovaca, lovaca, stonotenisera i fudbalera, Aktiv žena je organizovao izložbu rukotvorina, a Dobrovoljno vatrogasno društvo je priredilo pena parti što je posebno obradovalo najmlađe.

Zvanični program manifestacije je završen celovečernjim koncertom folklornog ansambla “Vila” iz Novog Sada, koji se Miletićanima i njihovim gostima predstavio u nedelju uveče u sali Doma kulture.

Categories: