Pokrajinski javni pozivi za podršku zapošljavanju

U skladu sa Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2017. godinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tri javna poziva za zapošljavanje.

pokrajina-1Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje u AP Vojvodini otvoren je do 28. maja 2017. godine. Subvencija u iznosu od 182.000 dinara dodeljuje se za pokretanje novoregistrovane delatnosti.

Subvencija u iznosu od 183.000 dinara dodeljuje se poslodavcima po javnom pozivu za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. I ovaj javni poziv je otvoren do 28. maja 2017. godine.

Raspisan je i javni konkurs za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine. Konkurs je otvoren do 15. maja 2017. godine, a javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblasti: socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode, kulturnih i turističkih delatnosti.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje i Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.

Categories: