Dragomir Karić podržao kandidate SNS za lokalne izbore

Za Pokret snaga Srbije, Srpska napredna stranka je strateški patner i uvek će podržavati program koji zastupa Aleksandar Vučić, lider SNS i legitimno izabrani predsednik Srbije, poručio je večeras na tribini u Odžacima Dragomir Karić, potpredsednik PSS i narodni poslanik. Ujedno je pozvao građane opštine Odžaci da u nedelju, 23. aprila, na lokalnim izborima budu aktivni, da svojim glasom omoguće pobedu u prvom krugu kandidata sa izborne liste koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kako bi opština Odžaci izgledala mnogo lepše, mnogo bolje i ljudi živeli mnogo bogatije.

1Dragomir Karić je sa ponosom istakao da je PSS prvi koalicioni partner Srpske napredne stranke, od njenog osnivanja 2008. godine i da je za državu od izuzetne važnosti što će se zvanično od 1. juna na njenom čelu nalaziti Aleksandar Vučić.

U svom izlaganju pred oko stotinak članova PSS, koalicionih partnera i simpatizera, Karić je govorio i o poljoprivredi kao strateškoj grani privrede, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije, o milionskom tržištu Evroazijskog ekonomskog saveza, o značaju udruživanja poljoprivrednika u zemljoradničke zadruge i poljoprivrede kao šanse za zapošljavanje mladih ljudi.

– Porodica je srećna kada u kući ima šta da se posluži, da se iznese da se deca odgajaju, podižu, vaspitavaju, obučavaju. Ja sam uvek studentima govorio da je posao broj jednan, jer porodica mora od nečega da živi. Zato izuzetno podržavam našeg predsednika Vučića kad kaže da mora da se radi i radi – rekao je narodni poslanik i zamenik predsednika PSS i dodao da je na menadžerima i sposobnim ljudima da pomoću mera koje preduzima Vlada Republike Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem i Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem, da obezbedi investicionu klimu i omogući zapošljavanje mladih ljudi.

Tribinu je uspešno organizovao Opštinski odbor Pokreta snaga Srbije na čelu sa Čedomirom Stanojevićem koji je u svom obraćanju rekao:

– Gospodin Dragomir Karić je uvek govorio da mi trebamo da budemo druga ili treća stranka po snazi, i da budemo uvek uz one prve, a prvi su SNS i Aleksandar Vučić. Zato pozivam građane naše opštine da daju podršku listi broj 1 i Latinki Vasiljković, kao budućoj predsednici opštine.

Gost na večerašnjoj tribini, koju je u sali Sportsko-poslovnog centra u Odžacima otvorila Snežana Sedlar, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, a kasnije i moderator skupa, bio je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

4Radojević je u svom izlaganju istakao zadovoljstvo što je u prilici da sa izuzetno posvećenim ljudima sarađuje svakodnevno i da zajedničkim snagama doprinose unapređenju poljoprivrede u Vojvodini i Srbiji, i kako je rekao, apsolutno usaglašeni, donose mere agrarne politike na republičkom i pokrajinskom nivou:

– Zajednička agrarna politika je stub i osnov za dalji razvoj poljoprivrede. Ove godine imamo agrarni budžet koji nije bio nikada bolji, ni jači, ni kvalitetniji, što je jasan signal nove Pokrajinske vlade da želimo i dodatno da unapredimo poljoprivredna gazdinstva i generalno poljoprivredu u Vojvodini. Da bi imali kontinuitet u merama agrarne politike neophodan nam je politički kontinuitet i politička stabilnost i zato je od ogromnog i izuzetnog značaja ovakva i ovoliko ubedljiva pobeda našeg zajedničkog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Govoreći u kontekstu lokalnih izbora u opštini Odžaci, pokrajinski sekretar je istakao da je za dobre rezultate potrebna politička stabilnost i politički kontinuitet:

– Zato danas sa ove tribine treba da poručimo vrlo jasno i nedvosmisleno da je i opštini Odžaci neophodan politički kontinuitet i politička stabilnost kako bi i u narednom periodu opština mogla dalje da se razvija. Samo SNS uz podršku svojih koalicionih partnera može da omogući ovu vrstu kontinuiteta i stabilnosti.

3Na predizbornom skupu se obratila i Latinka Vasiljković, predsednica Privremenog organa opštine Odžaci, predsednica Unije žena SNS i prva na izbornoj listi koalicije “Aleksandar Vučić – brže jače bolje”.

– Naša opština stoji na čvrstim temeljima i sada je prilika da mladi ljudi, sa ženom na čelu, pokažu svoju agilnost, svoju opštinu vode brže, jače i bolje. Pred nama je zadatak da pokažemo i da potvrdimo rezultat postignut na predsedničkim izborima. Mi smo politička opcija koja se ne slika i ne promoviše samo kada su izbori u pitanju, već smo partija koja radi cele godine. Spremni smo i za pohvale i za kritike da bi što bolje radili u narednom periodu.

Kako je sa govornice poručila, njen osnovni zadatak je da zajedno sa svojim saradnicima u opštinu Odžaci dovede što više investitora kako bi i sam privredni razvoj tekao u pozitivnom pravcu.

– Mogu da se pohvalim da smo danas dobili na upotrebu put u Industrijskoj zoni u Odžacima. Vrednost investicije bila je preko 15 miliona dinara gde je učešće lokalne smouprave bilo oko 8 miliona dinara. To je bitno zato što imamo gotovo uređenu Industrijsku zonu, sa svim infrastrukturnim kapacitetima koji su preduslov za dolazak novih investitora i zapošljavanje nove radne snage – rekla je Latinka Vasiljković i pozvala građane da u nedelju izađu na izbore i da glasaju za listu broj 1, jer je to jedina politička opcija koja može samo ono najbolje da donese u opštinu Odžaci.

2Pre održavanja tribine Dragomir Karić i njegovi saradnici su posetili Deronje i domaćinstvo Nikole Savića kome su poklonili plastenik, sa željom da pomognu mladim ljudima koji hoće da rade i koji su pravi domaćini.

Dvadesetšestogodišnjem Nikoli su sada stvoreni uslovi za pokretanje sopstvenog biznisa, a planira da posadi paradajz i zelenu salatu, kako reče, “Bogoljubovu” salatu. Na taj način bi mogao da održava dve kulture tokom cele godine.

Poseta Deronjama završena je obilaskom Etno kuće, stare 236 godina. Ovaj podatak je fascinirao goste iz Beograda kao i postavke etno soba o kojima već desetak godina brinu vredne članice Udruženja žena “Zlatne niti”.

Categories: