Nabavljen novi kotao za potrebe grejanja OŠ Branko Radičević u Odžacima

U OŠ “Branko Radičević” u Odžacima u toku je postavljanje novog kotla za grejanje škole. Vrednost investicije je 960.000 dinara, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava u Odžacima.

Školska kotlarnica je duži niz godina radila sa pola kapaciteta
Školska kotlarnica je duži niz godina radila sa pola kapaciteta
Grejna sezona u toj školi počela je bez problema, jer jedan od dva stara kotla koji je u funkciji zadovoljava potrebe za grejanjem. Novi kotao zameniće onaj koji već duži niz godina ne radi, rekla nam je direktorica škole Danijela Ćulibrk.

– Kotlarnica već duži niz godina radi sa pola kapaciteta, jer je u funkciji samo jedan od dva kotla. Nabavkom novog kotla naša ustanova će dobiti poboljšano i sigurnije grejanje – kaže Ćulibrk.

Montiranje novog kotla će, prema njenim rečima, biti završeno za nekoliko dana, a nakon toga treba uraditi i konverziju gorionika, za šta je potrebno još oko 580.000 dinara i tu se takođe očekuje pomoć lokalne samouprave. Radi se o jednoj od većih investicija u školi u poslednjih nekoliko godina.

Sredstva za nabavku novog kotla obezbedila lokalna samouprava
Sredstva za nabavku novog kotla obezbedila lokalna samouprava
– Problem rada kotlarnice sam ja zatekla po dolasku na funkciju direktora i bez pomoći lokalne samouprave i predsednika opštine ne bismo mogli pristupiti njegovom rešavanju. Napokon je skinuta i kapa dimnjaka kotlarnice, koja je bila problem zbog bezbednosti i funkcionalnosti samog dimnjaka. Za sada smo samo skinuli staru, a imamo i projekat za postavljanje nove čelične kape – kaže direktorica Ćulibrk.

Opština Odžaci obezbeđuje sredstva za nabavku ogreva za potrebe grejanja svih vaspitno-obrazovnih ustanova na svojoj teritoriji, pa tako i za OŠ “Branko Radičević” koja se greje na mazut.

Categories: