Vrbas – Tekstilac, Bačka – Zadrugar, Sloga – Polet u prvom kolu

Održana je konferencija klubova Vojvođanske fudbalske lige “Sever” u kojoj će se u sezoni 2016/2017 takmičiti tri tima iz odžačke opštine, Tekstilac iz Odžaka, Zadrugar iz Srpskog Miletića i novajlija u društvu vojvođanskih ligaša Polet iz Karavukova.

fudbal-1U prvom kolu koje se igra u subotu i nedelju, 13. i 14. avgusta od 17 sati sva tri kluba iz opštine Odžaci gostuju, Tekstilac kod Vrbasa, Zadrugar kod Bačke iz Pačira, a Polet kod Sloge iz Čonoplje.

Vojvođanska liga “Sever” – 1. kolo: Sloga Čonoplja – Polet Karavukovo, OFK Mladost Apa Apatin – Mladost Turija, Bačka Pačir – Zadrugar Srpski Miletić, Srbobran – Potisje Kanjiža, Bečej 1918 – Budućnost Gložan, Vrbas – Tekstilac Odžaci, Tavankut – Subotica i Tisa Adorjan – Radnički Sombor.

Prvi opštinski derbi u ovom rangu biće odigran u 6. kolu kada Polet dočekuje Tekstilac, Odžačani će u 9. kolu ugostiti Zadrugar, a Polet i Zadrugar će prvi od dva međusobna duela u prvenstvu odigrati u 12. kolu u Karavukovu.

Jesenji deo sezone 2016/2017 završava se 20. novembra, a neće biti vanrednih mečeva sredom. Prvak Vojvođanske fudbalske lige “Sever” će biti novi učesnik Srpske lige “Vojvodina”, a poslednja dva tima preseliće se u Područnu ligu.

Categories: